Finans

Begrensninger

Bankers egne begrensinger varierer fra bank til bank, noe som også er knyttet til hvem som eier banken og hva slags risikoprofil banken har. Noen banker vil være der det er høyere risiko i håp om å få en bedre avkastning, mens andre vil ha en lavere risiko og mer sikker avkastning. Hva som gjelder for dine lån må du nesten sjekke med dine banker.

Kredittscore

Dette er måten bankene kan sjekke om du har en betalingsevne som de kan være med på. Kommer det frem at du har mange betalingsanmerkninger så er det bare å gi opp. Det vil si at du kan ikke bare være med på et lån uten at det er en sikkerhet i din økonomiske oppførsel. En kredittsjekk er en oversikt over deg og hvordan du ter deg økonomisk. Det er en fin måte for deg å vite akkurat hvordan du har det. Er det noe der du er usikker på kan det være greit å sjekke dette med selskaper som tok sjekken.

Risiko og lånets beløp

En av de tingene som er veldig viktig for banken er risiko. Når du tar opp et forbrukslån er det viktig at banken føler at du betaler dette lånet tilbake. Det kan skje den ene eller den andre veien. Hvilken vei du ønsker å gå varierer jo litt fra deg som person. Bankene vil heller at du reduserer ditt lånebeløp for så å låne ut pengene enn at du får så mye penger som du har lyst på. Sjekk derfor.