Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det vil si at lånet kan tas opp uten at du trenger å gi banken noen form for annen sikkerhet for lånet enn deg selv. Når du låner penger fra en bank eller en privat låntaker så vil det alltid være et spørsmål om det er sikkerhet inne i bildet og om denne sikkerheten er god nok. Når du låner penger fra en privat person som har litt penger og er bekymret for dem er det vanlig at man går til en advokat og at han lager et dokument som registreres slik at det blir en sikkerhet registrert på ditt hus eller noe annet som du tar med deg inn i situasjonen.

Det finnes heldigvis andre måter å få tak i penger på enn å bare låne seg opp på det man eier. Eier man ingenting er derfor forbrukslånet eller andre lån uten sikkerhet en god løsning, selv om den kanskje ikke er ideell. Mer om dette litt senere.

Ulemper med forbrukslån

Der det er fordeler er det også ulemper. Det finnes mange bra ting med lån uten sikkerhet, men det finnes også andre ting som ikke er fult så bra. Disse kan være avgjørende for at du ikke velger lånet, men det kan også ikke være nok slik at du fortsatt tar opp lånet. Den største utfordringen med disse lånene er at du må betale mer renter enn det du kanskje er komfortabel med. Her er det veldig individuelt. Mange tar gjerne masse renter og bryr seg ikke så mye om dette mens andre synes at prisen for mer enn det man vil betale er for mye. Det vil si at du kan velge hva du vil. Ingen låner under tvang, selv om det kanskje kan føle sånn fordi man kanskje ikke har andre alternativer som er bedre enn å ta opp et usikret lån. Velg smart og tenk deg om.